fredag 20 februari 2009

Äntligen på väg

Sitter på tåget mot Göteborg med en kopp rykande rättvisemärkt kaffe och tittar ut mot ett snövitt Böskelstorp. Diskussionerna bland skånedelegaterna går varma som kaffet. Alex Lindskog frågade nyss om påven kan anses vara urban, och en vild diskussion uppstod. Undertecknad har precis övertygat den före detta sammankallanden i förbundsstyrelsen, numera studerande filmregissören Martin Wikner, om tilläggsförslaget jag avser lägga till verksamhetsplanen avseende att stödja medlemmar som vill ha förtroendeuppdrag i regioner, landsting och kommuner efter valet.

Jesper Nielsen från Helsingborg observerar några vita vindkraftverk, som i snötäcket gör sig så vackra. Jesper tänker kring kärnkraftsfrågan och om det kan vara en ny omröstning i Sverige på gång i frågan? Vi tror att det hade gynnat de Gröna på alla tänkbara sätt. Ett rådjur springer över snön och Martin drar ett makabert Wikner-skämt som inte tål publicering.

Delegationen från Skåne passerar Båstad, och alla börjar känna vemod över att snart lämna Skåneland. Alla är dock vid gott mod över utflykten, och kommer vara tillbaka med ny energi på söndag.

Kaffet är slut, men resan fortsätter. Here we go Gothenburg!

1 kommentar: