onsdag 14 januari 2009

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse

(De åldrar som anges i nedan är det som kandidaten fyller under 2009) (Information från valberedningen)

Vi föreslår 11 ledamöter i förbundsstyrelsen inklusive språkrör och förbundskassör. Detta eftersom att förbundets fokus nu vänds mot valrörelse och arbetsbelastningen på förbundsstyrelsen ökar. Vi tror att de förändringar som nuvarande förbundsstyrelse planerar i förbundsstyrelsens arbetssätt ger förutsättningar för att ha en större förbundsstyrelse. Den förbundsstyrelse vi föreslår, bestående av språkrör, förbundskassör och ledamöter, är de personer som vi tror tillsammans med förbundssekreteraren utgör den bästa möjliga ledningen för förbundet.
I vårt arbete har vi tagit särskild hänsyn till valrörelse och internutbildning, två områden som är centrala för förbundets arbete under det närmaste åren. Samtidigt som förbundets vanliga verksamhet fortsätter så vänds också fokus gradvis mot valarbete. Bland de kompetenser som behövs finns det en spridning inom vårt förslag, men fokus ligger på regionaliseringen och internutbildning. Vi tror att vårt förslag kommer representera glöd, visioner och aktivism. Vi tror detta är en förbundsstyrelse som är vad som krävs åren innan och under valrörelserna. Vi har i vårt förslag tagit hänsyn till geografisk och åldersmässig spridning.

Tove Stibe har inte deltagit i beredningen av förbundsstyrelsen.

KASSÖR
Thony Andreasson, 21, Göteborg (nyval)
Kassör. Thony är en kassör med stort K. Och A. Och kanske några bokstäver till, det har han tydligt visat i sina tidigare kassörsuppdrag. En noggrann arbetsmyra med medlemsservice i första rummet som kommer bidra mycket till att utveckla förbundet med de rätta förutsättningarna för att sköta kassörsuppdraget exemplariskt i flera år framöver.

Övriga kandidater:
Det finns inga övriga kandidater

LEDAMÖTER I FÖRBUNDSSTYRELSEN

Fredrik Frangeur, 25, Malmö (omval)
Fredrik har en lång föreningserfarenhet både inom och utanför den gröna rörelsen, inom scouterna och högskolan. Fredrik har imponerat rejält under det senaste året och gjort Grön Ungdoms sak helt och hållet till sin. Den senaste tiden har han även skött sammankallandeuppdraget och det med bravur.

Valdemar Möller, 24, Karlstad (nyval)
Valdemar har sedan några år tillbaka hållt igång GU Värmland. Han är en projektmänniska som när han får nos på ett projekt genomför det, han är ordningsam och väldigt idérik. Valdemar kommer verkligen vara med och utveckla förbundet.

Linn Olauson, 18, Härnösand (nyval)
Linn är ett energiknippe som vill mycket. Hon är sprudlande glad och brinner av engagemang. Linn fixar alltid det hon tar för sig och är ett stöd för dem som hon arbetar med. Linn har framtiden för sig och kommer bidra med glädje till arbetet i förbundsstyrelsen.

Andreas Petersson, 19, Kiruna (omval)
Han kom från de norrbottniska vidderna och slog oss med häpnad. Andreas har genomtänkta idéer om det mesta, han är kreativ, plikttrogen och har burit ett tungt lass i förbundsstyrelsen. Andreas har en viktig roll i valrörelsen och förbundets framtida utveckling bland annat genom sitt webbkunnande.

Tove Stibe, 24, Stockholm (nyval)
Tove är väldigt erfaren, peppande, klok, kompetent, positiv, balanserad och genomtänkt. Hon har bland annat varit sammankallande och personalansvarig i landets största GU-avdelning Region Stockholm de senaste två åren och är även jämställdhetsambassadör för mp.

Viktoria Such, 25, Umeå (nyval)
Erfaren, stabil, tålmodig, kraftfull, smart och kreativ. Är det möjligtvis en norrlänning vi pratar om? Viktoria har jobbat länge i förbundet och vi är glada över att hon äntligen valt att vilja ta steget till förbundsstyrelsen.

Christian Valtersson, 23, Stockholm (nyval)
Christian är en person med idéer om det mesta och energi till att genomföra det. Para det med stor organisatorisk förmåga så har vi en klockren förbundsstyrelsekandidat. Christian har imponerat på ett helt pärlband av väl utförda uppdrag, bland annat som kongressombud för Grön Ungdom och som eldsjäl i GU Stockholm.

Seher Yilmaz 23, Lund (återval)
Som tidigare förbundsstyrelseledamot i Grön Ungdom, tidigare ordförande för Sveriges Elevråds Centralorganisation (SECO) och ledamot i LSU:s styrelse så har Seher verkligen både kapaciteten och kunskapen att sitta i förbundsstyrelsen. Sen att hennes specialkunskaper om organisationsutveckling kommer komma till mycket nytta, det ser vi som grädde på moset.

Övriga kandidater:
Hampus Algotsson, 18,Kristianstad (nyval)
Carl Högfeldt, 21, Stockholm (nyval)
Anders Lindell, 20, Stockholm (nyval)
Mikaela Persson, 20, Landskrona (nyval)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar