onsdag 14 januari 2009

Information från valberedningen

Under året har valberedningen bestått av Hanna Bäckström, Sara Enetoft, Oliver Gerlach, Joakim Larsson, Ellika Nordström, Ellinor Scheffer och Tove Stibe.

Valberedningens arbete har förutom den inledande introduktionsfasen bestått av tre delar. Först har vi genomfört en kartläggning av förbundet, vi har kollat på vad Grön Ungdom behöver och vilka resurser som finns. I det arbetet har vi deltagit på förbundsstyrelsens möten, en del av de kurser som anordnats i förbundet och andra aktiviteter samt diskuterat förbundets framtid, inom valberedningen och med utomstående. Det andra steget har varit att utlysa uppdragen, det har vi gjort i Nisse Hult, Grön A-Post och på gittan. Det sista steget som också inneburit mest arbete för oss har varit själva beredningen. Under den fasen har vi intervjuat alla kandidater. vi genomförde fler än 50 intervjuer med totalt 36 kandidater och en hel del andra personer.

Slutligen så träffades vi i Lund och Malmö den 1-2 januari samt höll ett antal telefonmöten för att diskutera och komma fram till våra förslag. På det mötet så började vi med att ha ännu fler grundliga diskussioner om vad varje uppdrag innebär och vad Grön Ungdom behöver. Efter sådana diskussioner så började vi med arbetet att ta fram de bästa kandidaterna utifrån dessa diskussioner. Vi har arbetet efter principer om åldersmässig och geografisk spridning och efter principen om att se varje grupp och också förbundet som ett pussel där varje bit ska passa ihop och inte bara bestå av enskilda personer.

Totalt har det funnits 37 kandidater, 17 kvinnor och 19 män. Ett hundratal personer har figurerat i vår beredning.

I det här häftet kommer vi att presentera vårt förslag med motiveringar samt information om övriga kandidater. Vi kommer i år att testa att ha presentationshäftet digitalt på riksarsmote09.blogspot.com, där kommer du ha möjlighet att ställa frågor till kandidaterna och läsa deras presentationer. Om du vill kandidera till något uppdrag så kan du få din presentation presenterad där, kontakta bara oss.

På RÅM klockan xx den xx februari så kommer vi att anordna en utfrågning av kandidaterna, ditt ni är väldigt välkomna för att träffa kandidaterna och bilda er en personlig uppfattning. Platsen anslås på RÅM.

Vi hoppas ni kommer att ha nytta av presentationsbloggen och vårt arbete i ert beslut.

Med gröna hälsningar,
Grön Ungdoms valberedning
gurvb@mp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar