onsdag 14 januari 2009

Valberedningens förslag till kongressombud

(De åldrar som anges i nedan är det som kandidaten fyller under 2009) (Information från valberedningen)

Vi föreslår 6 kongressombud, vilket även är i enlighet med de ekonomiska förutsättningarna i budgetpropositionen.

Uppgiften för Grön Ungdoms kongressombud är att representera Grön Ungdom på Miljöpartiet de Grönas kongress. Vi har valt ut en grupp av ombud som vi tror kompletterar varandra väl och vi tror att de bäst kommer kunna föra förbundets talan med allt vad det innebär av plenumdebatter, påverkanstorg, nätverkande och långdragna förhandlingar...

Jens Göransson, 18, Malmö (nyval)
Jens har tagit Grön Ungdom Skånes Svennedebatten under sina vingar och gör ett fantastiskt jobb. Där har han visat att han kan konsten att övertyga, något som kommer behövas på kongressen.

Annika Hirvonen, 20, Sundbyberg (nyval)
Annika är språkrör för Grön Ungdom Region Stockholm och kommunpolitiker i Sundbyberg. Vi tror att Annika med sin kunskap och vana kommer vara väldigt bra på att nå fram i de många politiska diskussionerna.

Sara Parkman, 20, Malung (nyval)
Det är många som minns Saras bejublade inlägg på förra RÅM och kongressen. Håll med henne eller inte, konsten att tala bemästrar hon som en naturbegåvning. Något som Grön Ungdom såklart ska dra nytta av.

Kristin Lillieqvist, 23, Uppsala (omval)
Kristin har varit kongressombud för Grön Ungdom flera gånger och vet precis vad det handlar om. Med examen i mp-kongresser, ett stort nätverk och en lång tid i förbundet så bemästrar Kristin kongressens alla aspekter.

Elias Ytterbrink, 20, Göteborg (nyval)
Elias har många års stormöteserfarenhet från Svenska kyrkans unga, där han varit aktiv bland annat i förbundsstyrelsen. Elias har energi, vilja och kraft att övertyga.

Carl Högfeldt, 21, Stockholm (nyval)
Carl är duktig på att se saker på nya sätt och är mycket drivande. Vi tror att han kommer att lyckad mycket väl med uppdraget och att få många att lyssna på och övertygas om Grön Ungdoms åsikter.

Övriga kandidater:
Anders Schröder, 19, Gävle (nyval)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar